söndag 19 juni 2016

Himmelsk rabarberkaka

Förra helgen så provade jag ett nytt recept på rabarberkaka och den var så himla god så nu tänkte jag ni skulle få receptet. Passar perfekt till söndagsfikat idag.


Seg rabarberkaka

150 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2-3 rabarberstjälkar (ca 250 g)
2 msk strösocker
1 tsk maizena majsstärkelse
Florsocker till garnering
 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form på ca 22 cm i diameter.
2. Vispa smör och socker fluffigt, tillsätt ett ägg i taget.
3. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dessa i smeten. Bred ut smeten i formen.
4. Skär rabarbern i ca 1 cm stora skivor. Blanda rabarbern med socker maizena majsstärkelse.
5. Fördela rabarbern över hela kakan och baka mitt i ugnen 40-50 minuter. Känn med en sticka att den känns torr när du tar ur den.
6. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan du stjälper upp den.
7. Pudra med florsocker och servera med jordgubbar och grädde

Källa: tidningenhembakat.se


Godmorgon vänner!
Här har vi tagit en skön sovmorgon, tröttisar hela familjen idag. De stora tjejerna pysslar och har fortfarande pyamaserna på sig. Vi andra ska ge oss ut i solen som börjar och kika fram här. I eftermiddag blir det kalas igen för en lite 1-åring, massa lek och bus tippar jag på att det blir, mysigt.

Ha en skön söndag vänner!
Kram

2 kommentarer:

jannice lindell sa...

Såg smarrigt ut! :)

Helen Gustavsson sa...

Åhhh så smarrigt :) fina bilder du tar♡

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...